Dit moet je weten over e-bikes

Dit moet je weten over e-bikes

E-bikes of elektrische fietsen zijn de nieuwe oplossing om op een duurzame manier van A naar B te komen helemaal voor wat verdere afstanden. Toch zijn er aan aantal dingen belangrijk om te weten voordat je op pad gaat met je elektrische fiets of e-bike. 

Als je op een e-bike of elektrische fiets op pad gaat heeft u geen rijbewijs of cerificaat nodig en gelden dezelfde regels voor normale fietsers. De trapondersteuning gaat tot maximaal 25 km per uur. Als jou e-bike of elektrische fiets harder gaat dan 25 km per uur is dat strafbaar of je moet een helm dragen en de fiets moet een kenteken hebben. Verder hoef je geen WA verzekering te hebben voor een e-bike of elektrische fiets en er geldt geen minimumleeftijd. Het is ook niet verplicht om een helm te dragen dit is naar eigen keuze. 

Tussen een e-bike of elektrische fiets en een speed-pedelec zitten een aantal belangrijke verschillen en de regels voor verschillen ook. Een speed-pedelec gaat tot 40 km per uur en voor deze fiets gelden dezelfde regels als voor een brommer zoals verplicht een goedgekeurde helm dragen en een kentekenbewijs is verplicht. Verder rijd de speed-pedelec op een fiets/ brompad of op het rijdek. 

Wil jij graag een nieuwe e-bike aanschaffen?Dan hebben we hier wat handige en belangrijke tips voor je! Let dan goed op het frame, het vermogen en de positie van de motor. Kijk ook goed of de accu en de display afneembaar zijn in verband met diefstal en het is makkelijker voor het opladen.  Op dit moment wordt de Stella of Gazelle e-bikes aangeraden door de consumentenbond als beste koop. De beste koop op dit moment is de Stella Vicenza Superior. Deze fiets komt als beste uit de test van de consumentenbond.

Geef een antwoord