Fietsen over het strand

Fietsen over het strand

Fietsen over het strand is zeer pittig en daarom echte uitdaging voor de echte avonturiers! Het is een ware strijd tegen de elementen water en wind. Ben jij een gedreven avonturier en laat jij je door niks of niemand tegen houden? Lees dan snel verder!

Met fietsen over het strand is het wel zeer belangrijk om je goed voor te bereiden aangezien je door een lastige omgeving fietst. Je hebt namelijk te maken met een lastige ondergrond en daarnaast water en veel wind, daarom wordt er aangeraden om dit met een mountainbike te doen en het liefste een met extra brede banden. Ook wordt er zodra je het strand bereikt hebt aangeraden om in de vloedlijn te fietsen. Dit stukje is namelijk het makkelijkste om op te fietsen omdat de het hardste is. Op droge zand fietsen is namelijk heel zwaar en kom je gemakkelijk vast te zitten. Het natte zand heeft een zuigende werking op je fiets waardoor het makkelijker is om hierop te fietsen zolang je maar hetzelfde tempo aanhoudt. Wanneer het vloed is en bijna de duinen bereikt is het minder geschikt om te gaan fietsen meer informatie over de tijden van eb en vloed kan je vinden op rijkswaterstaat.  

Om het jezelf makkelijk te maken is het verstandig om in een groep te fietsen, omdat er veel wind staat. Fiets met een kleine groep en wissel regelmatig van positie.

Al je je goed voorbereid is het een zeer unieke ervaring en een echte uitdaging, een echte aanrader dus! Strijd tegen het water en de wind met je vrienden familie of partner of daag ze uit voor een strandrace! Wacht niet langer af en stap op de mountainbike en ga voor deze unieke ervaring. De omgeving en de uitdaging op zich maken het totaalplaatje compleet.
Wil je graag een strandfiets huren? Dat is mogelijk bij NH cycling, beach bastards, mountainbike.nl of een mountainbike specialist in de buurt van de desbetreffende plek waar u wil gaan fietsen.

Geef een antwoord