Fietsroutes in Drenthe

Fietsroutes in Drenthe

Fietsroutes in Drenthe 

Fietsen in Drenthe is echt een unieke ervaring! Fiets langs de oude hunebedden en de prachtige Drentse heide. Het sprookjesachtige landschap van Drenthe is een echte aanrader om eens gezien te hebben. Het oeroude landschap is ruig en wild maar tegelijkertijd ook verfijnd en barst van de cultuur. Ook voor de mountainbike liefhebbers is Drenthe zeer geschikt om te fietsen.

Drenthe bezit een prachtige landschap, mooie streken en bijzondere bezienswaardigheden zoals het Paterwoldse meer, De Roldertoren waar een prachtige fietsroute om heen ligt of natuurlijk de eeuwenoude Drentse hunebedden. Een zeer populaire fietsroute in Drenthe is de Flintenroute. Deze route gaat langs de Drentse hunebedden en is 41 km lang. Andere populaire routes zijn de Ruinenroute (44km) , de Meren en Maden route (43km) en de Lentenroute (42km) ook zijn er kinderfietsroutes de Kinderfietsroute De verdwenen eekhoorn (16km), kinderfietsroute De brief (24km) deze fietsroutes laten u het mooiste stukje natuur van Drenthe zien! In Drenthe ben je zeker niet snel uitgekeken de beeldschone charmante natuur zal je overdonderen! De eeuwenoude delen en cultuur van Drenthe zijn inspirerend en rustiek. Het platteland bied veel rust en stilte ideaal als je echt even tot jezelf wil komen, maar is ook heel geschikt om even een dagje er op uit te gaan met het gezin of je partner.

In en om Assen is ook echt een aanrader om te gaan fietsen. In de stad zijn namelijk veel bezienswaardigheden zoals het Drents museum, het Drentse archief, een beeldentuin, en het oude Asserbos. Het Asserbos is ook geschikt om te gaan mountainbiken of gezellig te picknicken met het gezin! Maak maar thuis een picknickmand klaar met een heerlijke lunch om te gaan picknicken in het rustgevende bos. In dit bos kan je optimaal genieten van de rust en het gezang van de vogels en daarnaast nog een prachtig uitzicht. 
Fietsen huren in Drenthe is ook mogelijk bij onder andere Elektrische fietsen verhuur Drenthe, Fietsverhuur Gasselte  of mountainbikes bij wilgenweard.

Geef een antwoord