Fietsroutes in Groningen

Fietsroutes in Groningen

Fietsroutes in Groningen 

De provincie Groningen heeft een zeer mooie natuur ideaal om te fietsen dus! Fietsen over het platteland van Groningen is een echte aanrader er valt namelijk veel te zien in Groningen. Van pittoreske dorpjes tot mooie uitgestrekte weilanden met koeien of gewassen, ook fietsen in de hoofdstad van Groningen is een aanrader. De prachtige stad zit vol met cultuur en kunst en dat is goed te zien! De bruisende stad zit vol met bijzondere architectuur van zeer oude gebouwen tot gloednieuwe gebouwen, ook is het leuk om een tussenstop te nemen bij een van de vele koffietentjes of gezellige cafés. 

Er zijn veel bezienswaardigheden in de stad zoals bijvoorbeeld de Martinikerk of het Forum. in het Forum bevindt zich ook een stripmuseum genaamd storyworld, een bibliotheek, leerruimtes, computers bioscoopzalen, eetgelegenheid en een prachtig uitzichtpunt op een hoogte van 45 meter! Zo kan u over de hele stad heen kijken. In de stad kan u fietsen huren bij onder andere het OV, Swapfietsen of e-bikes bij Ridenoord

Veel bezochte fietsroutes op het platteland van Groningen zijn Hoogeland route in Warffum, de Stadskanaal route in Stadskanaal, Zuidelijk Westerkwartier in Marum, Westerwolde route Aa in Wedde, Termunterzijl en de Dollard in Termunterzijl of de Oldambtroute in Heiligerlee. Dit soort fietsroutes slingeren vaak door het prachtige platteland van Groningen. Deze routes zijn ideaal als u optimaal van de natuur wil genieten! Of u kan natuurlijk de routes volgen die aangegeven zijn op de paaltjes meer informatie hierover kan u vinden op fietsroutes Groningen. Het ruige en ongerepte platteland van Groningen straalt rust uit en de stilte omarmt je. Het is ideaal om rust te vinden. Er zijn veel bankjes bij de fietspaden zodat u even tot rust kan komen onder het genot van het prachtige uitzicht wat het Groningse platteland te bieden heeft. 

Kan jij niet wachten om Groningen te ontdekken? Stap dan vandaag nog op de fiets!

Geef een antwoord