Mountainbiken op alle niveaus

Mountainbiken op alle niveaus


Mountainbiken begint steeds populairder te worden. Crossen door de bossen wie wil dat nou niet? Ben jij in je vrije tijd vaak op je mountainbike te vinden of wil je graag beginnen met mountainbiken? Hier geven we handige tips and tricks voor mountainbikers op alle niveaus! 

In veel natuurgebieden in Nederland mag je alleen maar fietsen op de aangegeven fietsroutes, let daarom goed op waar je gaat mountainbiken. Mountainbiken mag alleen op de aangegeven routes. Deze routes worden aangegeven met het zogenoemde internationale MTB-teken dit teken ziet er als volgt uit: een driehoek met daaronder 2 rondjes.  Verder is het belangrijk om zoveel mogelijk rechts aan te houden inhalen doe je linksom. Ook wordt er aangeraden om andere mountainbikers achter je te waarschuwen voor onverwachte wendingen om verhindering te voorkomen. Draag voor je eigen veiligheid een helm en handschoenen en neem een pech spullen en een EHBO kit mee. 

populaire mountainbike routes in Nederland zijn Schoorl in Noord-Brabant deze route is 14,2 km lang en heeft 302 hoogtemeters, Netersel in Noord-Brabant deze route is vrij kort deze route is 4 km lang en heeft 121 hoogtemeters nog een andere korte route is Appelscha- Bosberg deze route is 4,2 km lang en heeft 136 hoogtemeters. Een wat langere route voor de echte doorbijters is Zeddam in Gelderland deze route is 26 km lang en heeft 447 hoogtemeters. De korte routes worden aangeraden voor beginners en de langere routes zijn meer geschikt voor ervaren mountainbikers. 
Op zoek naar een nieuwe goede mountainbike? Deze mountainbikes zijn op dit moment populair: Canyon neuron CF 8.0, Trek procaliber 9.9 SL en de Scott Spark LC  900 World Cup Bike.

Geef een antwoord