De aanschaf van een stadsfiets

De aanschaf van een stadsfiets

Nederland is het enige echte fietsland. Je vindt hier dan ook allerlei verschillende soorten en maten fietsen. Zo ook de stadsfiets. Dit is een vrij nieuw begrip. Wat houdt de stadsfiets in? Wat zijn de voordelen? En hoeveel kost zo’n fiets eigenlijk? Dat lees je hier!

De stadsfiets

De stadsfiets is een echte moderne en Nederlandse fiets. Deze fiets wordt daarnaast het meeste verkocht in ons land. Het is een stevige fiets die dagelijks gebruikt wordt. Ook kan de stadsfiets tegen een stootje. Dat moet ook wel met alle drukte in fietsenstallingen en op andere plekken. Vaak heeft een stadsfiets een stevig en robuust stalen frame. Hierdoor is de de fiets meestal wel wat zwaarder dan bijvoorbeeld racefietsen. Bij het maken van een stadsfiets wordt er rekening gehouden met duurzaamheid en degelijkheid. 

De voordelen van een stadsfiets

Een van de voordelen van de stadsfiets is hierboven al benoemd, namelijk dat het een stevige fiets is die tegen een stootje kan en dus gemaakt is voor dagelijks gebruik. Een ander voordeel is dat er veel verschillende modellen stadsfietsen zijn. Dit komt doordat alle fietsen die gemaakt zijn voor dagelijks gebruik onder stadsfietsen vallen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan transportfietsen, kinderfietsen of vouwfietsen. Tot slot is de stadsfiets makkelijk aan te schaffen. Deze fietsen zijn namelijk in elke fietsenwinkel te vinden. Tegenwoordig kun je ze zelfs ook online bestellen. Ideaal!

De prijs van een stadsfiets

“Maar een nieuwe fiets is zo duur..” is een uitspraak die je vast en zeker weleens hoort. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. De stadsfietsen van Matrabike worden bijvoorbeeld rechtstreeks van de fabrikant naar de klant gebracht, waardoor er kosten bespaard worden. Ook zijn er veel verschillende modellen en maten, waardoor er automatisch verschillende prijsklassen zijn. Je hebt bijvoorbeeld al een nieuwe stadsfiets voor 299 euro, maar er zijn ook fietsen voor 1285 euro te vinden. Als je even rondkijkt, zul je gegarandeerd de juiste stadsfiets voor jou vinden!

Geef een antwoord