Met de elektrische fiets door Den Haag

Met de elektrische fiets door Den Haag

Voor de meeste mensen betekent Den Haag theater, cultuur, winkelen en strand. Wat veel mensen niet weten, is dat Den Haag ook schitterend per fiets te bezichtigen is. Er zijn diverse mogelijkheden om per fiets Den Haag te bezichtigen. Je kunt zelf een fiets huren bij een verhuurbedrijf en er zelf op uit gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om een fietstocht te volgen. Deze tochten zijn vaak onder leiding van een gids, die je van alles kan vertellen over de stad en de omgeving. Je kunt een fiets huren bij een fietsenmaker in Den Haag.  

Fietstochten door Den Haag

Er zijn diverse bedrijven die fietstochten aanbieden in Den Haag. Je kunt heerlijk door de stad fietsen en de bekende maar ook onbekende plekken bezoeken maar je kunt ook een heerlijke fietstocht door de duinen maken. De meeste fietstochten worden georganiseerd van april t/m september. De tochten zijn zo ingedeeld dat er een aantal keer pauze gehouden wordt en zo nu en dan een terrasje bezocht wordt. Via de website van de gemeente kun je diverse mooie routes door Den Haag bekijken. Een aantal fietstochten die aangeboden worden zijn:

  • Oranjerit. Je fietst langs oude hofjes, het Binnenhof, het Vredespaleis en Paleis Noordeinde. Op de terugweg wordt er door de duinen gefietst.
  • Scheveningen rit. Je ontdekt het oude vissersdorp, de haven, de pier, het Kurhaus en een aantal onbekende plekken.
  • Tapas tour. Deze tocht is een fietstocht die gecombineerd wordt met lekker eten en drinken.   

Fietstocht met een groep

Per fiets Den Haag ontdekken is vooral leuk als je met meerdere mensen bent, dus heerlijk samen met een groep er op uit. De fietstochten worden dan ook vaak geboekt door groepen vrienden, familie, collega’s en schoolklassen. Er wordt gefietst langs zee en strand, paleizen, duinen en bossen en musea. Het is wel handig dat iedereen een elektrische fiets heeft, anders kan het zijn dat bepaalde mensen het tempo niet kunnen bijbenen. 

Een fiets huren in Den HaagHet huren van een fiets in Den Haag is vrij eenvoudig. In het centrum zijn een aantal verhuurbedrijven waar je terecht kunt. Met name bij het station en bij een aantal parkeerplaatsen kun je eenvoudig een fiets huren. Wij raden aan om altijd te kiezen voor een elektrische stadsfiets. Het grote voordeel daarvan is dat ze licht van gewicht zijn en erg wendbaar zijn. Ze zijn beschikbaar in een herenmodel en een damesmodel. De accu wordt vol geleverd, dus je kunt de hele dag lekker fietsen door de stad zonder zelf moeite te doen.

Geef een antwoord